07.03.2016

Ansamblul de dansuri “Moldoveneasca” în piesa teatrală “Cartea Legendelor” pe scena din Atena


Duminică, 6 martie 2016, la teatrul Catia Dandulaki din Atena, a avut loc premiera celei mai interactive povești din toate timpurile, piesa de teatru pentru copii “Cartea Legendelor”, prezentată în limba greacă și realizată de compania de producție Fabrica de Vis, într-o colaborare inedită cu ansamblul de dansuri populare “Moldoveneasca” din cadrul activităților Uniunii Moldo-Elene “Alexandru Ipsilantis”.

Premiera s-a realizat cu deosebit succes iar spectacolul s-a bucurat de o reușită grandioasă. Piesa are ca scop de a distra, dar și de a sensibiliza și educa publicul, abordînd teme actuale precum; mediul ambiant, relațiile dintre oameni și valorile acestora și, nu în ultimul rînd, influența tehnologiei asupra oamenilor în special dependența copiilor de calculatoare și jocurile electronice care au pus stăpânire pe întreaga planetă, în care oamenii trăiesc defapt o viață virtuală. Protagoniștii încearcă să întoarcă timpul înnapoi ca să ne reamintim de vremurile în care oamenii aveau o viață adevărată, bucurîndu-se de prieteni și înconjurati de natură.

03.03.2016

Atelier de Martisor “Maini dibace” editia a III

In data de 2 Martie, Uniunea Moldo-Elena “Al Ipsilantis” din Atena, a organizat cel de-al 3-lea atelier de Martisor “Maini dibace”.
Si in anul acesta, Uniunea Moldo-Elena “Alexandru Ipsilantis” cu sprijinul primariei din Atena, a invitat copiii si parintii la Centru Cultural din Kypseli, unde cu ajutorul artistului plastic Veaceslav Bondarciuc si alaturi de Svetlana Lisagor Vergis, au confectionat carti colorate pe care au aplicat flori confectionate cu mare dibacie, apoi au vizionat o poveste de primavara , “Maria Mirabela”. Bucuria si entusiamul copiilor dar si a parintilor care s-au simtit reintorsi in timp, cu citiva zeci de ani in urma, a creat o deosebita ocazie pentru a –si reaminti din nou de casa, de scoala si de zilele de sarbatoarea Martisorului, povestindu-le copiilor istorioare de primavara din copilaria lor.  

18.01.2016

Omagiu celui mai mare poet al tuturor timpurilor, Mihai Eminescu

Duminică, 17 ianuarie, Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă a organizat, împreună cu Uniunea de Prietenie Moldo-Elenă ''AlexandrosIpsilantis'', o serată literară dedicată celor 166 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, totodată marcând și Ziua Națională a Culturii.
Cu acest prilej, membrii comunității moldovenilor și grupul de copii ”Mugurel” au pregătit un recital de poezie inspirat din creația lui Mihai Eminescu și au interpretat cântece pe versurile poetului. Svetlana Lisagor, președinta asociației, a trecut în revistă file din viața lui Mihai Eminescu, evidențiind copilăria, anii de studii, pasiunile, filosofia și opera sa.

01.12.2015

Republica Moldova la Târgul Internațional de Crăciun din Atena


28/29-11-2015
Republica Moldova la Târgul Internațional de Crăciun din Atena
În weekend-ul trecut, 28 și 29 noiembrie, Ambasada Republicii Molodva în Republica Elena, a participat la Tîrgul Înternațional de caritate, organizat de asociația de binefacere “Prietenii copiilor”, sub egida Primăriei din Atena. Scopul evenimentului este ca în ajunul sărbătorilor de iarnă, să se împartă cît mai multă bucurie copiilor nevoiași și familiilor vulnerabile din Grecia. 

31.08.2015

Zilelor Diasporei 28-30 august 2015

În Republica Moldova s-a desfășurat a doua ediție a Zilelor Diasporei, 28-30 august 2015. Evenimentul este organizat pentru al doilea an consecutiv de Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Biroului pentru Relații cu Diaspora. Zilele Diasporei se desfăşoară în perioada 28-30 august. În această perioadă, autoritățile moldovenești, reprezentanții diasporei și cei ai partenerilor internaționali vor discuta asupra proiectului Strategiei „Diaspora 2025”, implicarea și valorificarea potențialului uman al diasporei, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.Ediţie specială. Diaspora 2025. Partea II
http://trm.md/ro/concerte-si-transmisiuni-in-direct/editie-speciala-diaspora-2025-partea-ii/

10.12.2014

MATINEU 2014 "A venit Crăciunul și Anul Nou!"

Dragi copii, stimați părinți, Uniunea de Prietenie Moldo-Elenă ''Alexandros Ipsilantis'', Vă invită să participați la cea mai frumoasă sărbătoare a copiilor și a părinților dedicată sărbătorilor de iarnă, matineul 2014 cu genericul "Au venit Crăciunul și Anul Nou!"
Evenimentul va avea loc duminică, 21 decembrie 2014, ora 18-00.
Invitații speciali Moș Crăciun și Crăciunița !
Adresa centrului cultural: str. Evelpidon 18, lîngă clădirile tribunalului de apel (judecătoria).
Stația de autob. BALA (Μπάλα). Clădirea din spatele stadionului sportiv din curte.
Etajul 1, intrarea centală de pe scările de afară.

Vă așteptăm cu drag !
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la
 nr. 210 3627740 și 6972030969 - Svetlana
.

Revelion 2015

Dragi paminteni stabiliti in Grecia, Va invitam sa petrecem impreuna REVELIONUL 2015.
Seara va include un program vast cu muzica LIVE, cu sustinerea formatiei "STRUGURAS" si surorile Ungureanu si Natalia Botnaru.
De asemenea, este o traditie pentru Uniunea Moldo-Elena "Al.Ipsilantis", ca sarbatorile sa le organizam cu obiceiuri ca acasa. Astfel, pentru seara de revelion, va asteapta surprize frumoase cu traditii specifice Moldovei si Bucovinei.
31 decembrie, ora 22:00
ACHARNIS KAVALLARI  sala "Το πέτρινο"
Λεωφόρος Πάρνηθος, stația 13 Πάρνηθος (15 km din Atena)
Transport public: Platia Attikis - autob. nr. 10
Platia Vathis - autob. nr.10
Costul: 30  - maturi, 23  copiii de la 3 pînă la 12 ani.
Pentru detalii si rezervari, va rugam sa ne contactati la nr: 210 3627740, 6972030969 si 698 619 67 55.

12.11.2014

“Dacă -ți pasă, ieși la vot!”

Cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia, au organizat duminică, 9 noiembrie, un flash mob cu genericul “Dacă -ți pasă, ieși la vot!”
Peste 80 de moldoveni, maturi și copii,  au venit în piața Monastiraki din centrul capitalei pentru a transmite în aceasi voce, îndemnul către moldovenii de pretutindeni,  să meargă la vot și să susțină parcursul European ales de Republica Moldova.

10.11.2014

DACĂ-ȚI PASĂ IEȘI LA VOT !!!!!

Mesajul diasporei din Grecia
de consolidare si solidaritate, pentru moldovenii din intreaga lume, 
sa voteze la ALEGERI PARLAMENTARE ÎN REPUBLICA MOLDOVA 
din 30 noiembrie 2014.30.10.2014

ALEGERI PARLAMENTARE IN REPUBLICA MOLDOVA - 2014

16 noiembrie 2014 - Întîlnire cu dna LILIANA PALIHOVICI


Stimați concetățeni și prieteni

în data de

16 noiembrie 2014,
ora 14-00
suntem invitați 
la întîlnire cu 

dna LILIANA PALIHOVICI, vicepreședintele PLDM 
și vicepreședinte al

Parlamentului Republicii Moldova.După programul oficial, va urma un CONCERT prezentat de 
cei mai mari artiști autohtoni:

NICOLAE BOTGROS

ION PALADI
ANIȘOARA DABIJA

Programul artistic va fi susținut și de artiștii diasporei Ateniene.

Intrarea este gratis !!!
Pentru detalii, ne contactați la nr de tel. indicate pe afiș
sau la nr 2103627740

29.10.2014

Flash mob "Ieși la VOT !!! "Stimați concetățeni,

VENIȚI duminică, 9 Noiembrie, ora 11-00, în piața Monastiraki, să trimitem în aceași voce, mesajul nostru, al diasporei, pentru moldovenii din toată lumea, să IASĂ LA VOT !


Să îndemnăm și să încurajăm participarea activă a conaționalilor noștri pentru alegerile Parlamentare din data de 30 Noiembrie 2014.


Dacă îți pasă 
VINO CU NOI !!!
15.10.2014

Ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman in vizita la Atena.

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a efectuat, în perioada 14-15 octombrie 2014, o vizită de lucru în Republica Elenă, la invitația viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe, Evangelos Venizelos. De asemenea, oficialul moldovean a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului elen, Evangelos Meimarakis.


22.09.2014

Cursul de dans 2014-2015

Stimați membri și prieteni din diaspora Ateniană,

Consiliul de Conducere al Uniunii Moldo-Elene Al.Ipsilantis, vă salută și vă dorește o toamnă frumoasă și un început reușit de reincadrare în activitățile dstră.Echipa noastră, vă invită să fiți alături de noi și în acest an de activități, care vor fi axate nemijlocit pe acțiuni de promovare a patrimoniului cultural și spiritual al țării noastre de origine, activități cu copiii, întîlniri culturale și informative cu maturii.


25.06.2014

Concert cu formația "CATHARSIS"


Spectacolul din Atena, se va desfasura
la teatrul TRIANON, str. Kodriktonos 21 
colt cu str. Patision 101. 
Va invitam, simbata 12 Iulie, ora 19-00.
Intrare libera.

"EU aduc Europa acasă"Uniunea de Prietenie Moldo-Elenă ''Alexandros Ipsilantis'' din Atena (Grecia)
 s-a alăturat campaniei de susținere a integrării europene a Republicii Moldova
 "EU aduc Europa acasă".24.06.2014

Moldovenii din diasporă susţin campania „EU aduc Europa acasă”Moldovenii din străinătate vor participa la evenimente culturale organizate de către Guvernul Republicii Moldova în diasporă, în perioada iunie-iulie 2014, cu ocazia semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Evenimentele vor fi structurate sub forma unui turneu al artiștilor autohtoni și sunt parte a campaniei „EU aduc Europa acasă!”, lansată pe 27 mai, de către prim-ministrul Iurie Leancă. Turneele vor fi organizate de către asociațiile de moldoveni din străinătate în țări precum Grecia (Atena), Portugalia (Lisabona) și Italia (Bologna, Torino, Veneția, Padova, Roma). În cadrul campaniei vor evolua artiştii: Doina Sulac, Anatol Mîrzenco, Anișoara Puică, Ion Rață și Mihai Budurin.


Citește mai mult: Moldovenii din diasporă susţin campania „EU aduc Europa acasă” | Stiri Moldova, video, stiri, stiri online | IPNA "Teleradio-Moldova" http://trm.md/ro/social/moldovenii-din-diaspora-sustin-campania-eu-aduc-europa-acasa/#ixzz35eCTX8DG 

23.05.2014

Ziua Internațională a copilului Atena 1 iunie 2014

De ziua copilului, Un.A.I. vă invită la cea de-a IV ediție a competițiilor sportive cu genericul "Sportul - prietenul copiilor"

Unde: Parcul Attiko Alsos _ stadionul de fotbal

Cind: Duminica, 1 iunie, ora 9-30

Pentru membrii Un.A.I. intrare libera, pentru non membri intrare  1 euro/persoana.


Pentru a participa, vă rugăm să vă înscrieți în prealabil la nr. 2103627740 si 6974790046

12.05.2014

Concert caritabil la Atena


Duminică, 11 Mai curent, la teatrul Trianon din centrul capitalei Elene, s-a desfașurat cu succes proiectul de caritate sub genericul “Pentru un zîmbet de copil”, scopul caruia a fost de-a colecta ajutoare pentru cît mai mulți copii nevoiași din Republica Moldova. 
Uniunea Moldo-Elenă “Al. Ipsilantis”, inițiatorul și organizatorul proiectului, în colaborare și cu sprijinul grupului de dansatori “Hora Moldovei” din or Glodeni,

02.05.2014

“Pentru un zîmbet de copil”


Uniunea Moldo-Elenă “Al. Ipsilantis”, Vă invită la concertul cu genericul “Pentru un zîmbet de copil”, scopul căruia este, de a ajuta cît mai mulți copii nevoiași din Moldova. Protagoniștii spectacolului, sunt artiști de muzică populară și de estradă originari din R. Moldova stabiliți în Grecia, grupul “Hora Moldovei”, care ne vine tocmai din Glodeni și un grup de copii din diaspora Ateniană. Toți pe aceeași scenă, timp de 2 ore și jumătate, vor cînta și vor dansa pentru un scop nobil, “Pentru un zîmbet de copil”.

29.04.2014

Visul de a călători liber în UE a devenit realitate pentru moldoveni.

După ani de izolare, când moldovenii obţineau cu dificultate o viză    Schengen sau trebuiau să facă multe drumuri pentru a primi undă verde ca să intre, de exemplu, în România, de luni, 28 aprilie, putem merge în orice ţară a Uniunii Europene doar în baza unui paşaport biometric.
Vocea din difuzoarele Aeroportului Chişinău anunţă îmbarcarea la cursa Chişinău-Atena, iar Domnica Vasilachi (52 de ani) din satul Şuric, raionul Cimişlia, îşi pregăteşte paşaportul albastru şi ţine ţanţoş în mâini un steguleţ al Uniunii Europene şi unul al Republicii Moldova. Emoţia i se citeşte pe chip. Merge la feciorul ei stabilit în Grecia şi îşi va vedea pentru prima dată nepoţii gemeni. Are în valiză cozonac, dulciuri şi alte cadouri pentru cei dragi. Povesteşte cum a plecat în urmă cu cinci ani la nuntă în Grecia, câte acte a trebuit să adune, câte drumuri a trebuit să facă şi prin ce emoţii a trecut, mai ales că obţinuse viza în ajunul plecării. „Mă bucur din suflet că pot să-mi vizitez copiii fără a face acele drumuri. Ştiţi, la noi, la ţară, mai greu ajunge informaţia“, spune ea înainte de a urca în avion. Este optimistă şi crede în viitorul european al ţării: „Dacă s-a rezolvat cu vizele, o să se rezolve şi cu altele“.

10.04.2014

În premieră, școală de dans în Atena

Duminică, 6 Aprilie curent, Uniunea Moldo-Elena “Aleaxandros Ipsilantis” a dat start mult așteptatelor cursurilor de dans popular, modern și sportiv, pentru toate categoriile de vîrstă.
Cursurile de dans, este un proiect din cadrul activitatilor Uniunii pentru anii 2014-2015, realizat în colaborare cu coreografi, instructori  calificați originari din Rep. Moldova, stabiliți în Atena.

08.04.2014

“Călătorind prin dansul și bucătăria țărilor străine”


Călătorind prin dansul și bucătăria țărilor străine
În data de 5 Aprilie curent, sub egida Primăriei Patra a fost inaugurată cea de-a 7A ediție a expoziției naționale “Aspecte și noi forme de turism Activ Trip 2014”, organizat de Centrul pentru Comunicare în Afaceri și Promovare, cu genericul “Călătorind prin dansul și bucătăria țărilor străine”.
La eveniment au fost invitate asociații și cluburi migraționale din Bulgaria, România, Republica Moldova, Albania, Rusia și Filipine.

24.03.2014

25 Martie - Ziua Națională de eliberare de sub jugul otoman.

25 Martie - Ellada își sărbătorește Ziua Națională de eliberare de sub jugul otoman. Răscoala din 1821 a început în Moldova iar conducătorul Eteriei sau "Societatea prietenilor", a fost prințul Alexandru Ipsilantis, fiul lui Constantin Ipsilantis, Domnitor în Moldova și al Munteniei.


21.03.2014

Preselecție pentu ore de dansuri populare, sportive și moderne.

Uniunea Moldo-Elenă "Alexandru Ipsilantis", vă invită, duminică 23 Martie, ora 10-00, la preselecția pentru cursuri de dansuri.
Sunt invitați copiii de la 5 ani (dansuri moderne), de la 7 ani (dansuri populare), maturii profesioniști și amatorii pasionați de dansul popular, modern și sportiv.

Pentru înscrieri/informații, vă rugăm să ne contactați la nr. de telefon-2103627740 & 6974790046 sau prin e-mail svetvergis@hotmail.com cu următoarele date: Numele/prenumele/vîrsta/nr.contact a canditatului.

30/03/2014 - Excursie ghidată de o zi la Καλάβρυτα.

Organizator:Uniunea Moldo-Elena "Alexandru Ipsilantis"

Οra plecării din Atena: 7:15 (dimineață)
Locul întîlnirii: Πλατεία Καραΐσκάκη – Μεταξουργείο
Ora întoarcerii: 19:30 – 20:00 (aproximativ)
Costul biletului (tur-retur): 10 Eu

14.03.2014

Mărțișorul a adus primăvara în Atena

Pe data de 9 Martie UniuneaMoldo-Elenă “Alexandros Ipsilantis” în colaborare cu BRD (biroul pentru relații cu diaspora), și organizația UNESCO, a organizat cea de-a II –a ediție a matineului festiv cu genericul  “Mărțișor – Atena 2014”și “8 Martie- Ziua femeii”.

Matineul festiv de primăvară este un proiect al Un.A.I, care a devenit deja o tradiție pentru copiii și părintii comunității, obiectivul căruia se axează pe păstrarea tradițiilor, obiceiurilor și promovarea patrimoniului cultural în țara gazdă. De asemenea, scopul festivității este unul educativ și instructiv în care se propune implicarea nemijlocită a copiilor și a specialiștilor de arte stabiliți în Ellada.

06.03.2014

“Martisor – Atena 2014”


INVITAȚIE
Uniunea Moldo-Elenă “Al. Ipsilantis” în colaborare cu organizația UNESCO și Biroul pentru Relații cu Diaspora, vă invită la festivitatea – matineu “Mărțișor-Atena 2014, ediția a IIa” și “8 Martie, Ziua femeii”

25.02.2014

Cu dor de Basarabie din Atena

În data de  16 februarie curent, în sala faimosului teatru Aliki din Atena, s-a desfășurat cu mare succes concertul din cadrul turneului  „Dorul Basarabiei”, care a dus cîntecul popular și numele Moldovei dincolo de hotarele ei, în cele cinci capitale Europene:  Lisabona, Madrid, Paris, Londra și Atena.
Emoționantă a fost așteptarea artiștilor noștri de conaționalii din Atena și din afara capitalei care, în pofida distanței, au reușit să ajungă, la cel mai mare și așteptat eveniment al anului.
“-Ne dorim atît de mult acest concert, vom veni neapărat!” „ -E adevărat că vin artiști de la Chișinău, dnul Botgros și Ion Paladi?

07.02.2014

Uniunea Moldo-Elenă “Al. Ipsilantis” a tăiat Vasilopita


5 februarie, Uniunea Moldo-Elenă “Al.Ipsilantis” din Atena, și-a desfășurat prima întîlnire din cadrul activități, cu ocazia festivității- tăierea Vasilopitei 2014. 
La eveniment au fost prezenți membri și prieteni ai Un.A.I.
Consiliul de Conducere a făcut o referire la realizările anului trecut și a dat start noilor proiecte ce urmează să fie realizate în prima jumătate a anului acesta.
Prezenții au fost informați și despre proiectul “DOR” al BRD, care-și invită tinerii între 12 -17 ani, la tabăra de vară din anula cesta.http://www.dor.md/ 

24.01.2014

''DORUL BASARABIEI" vine la diaspora din Atena.

Turneul “Dorul Basarabiei” -  Atena

Sens Music prezintă pe 16 februarie, ora 14:00, Concert “Dorul Basarabiei” cu Nicolae Botgros și cele mai îndrăgite personalități ale lumii artistice: Ion Paladi, Lidia Bejenaru, Corneliu și Cristian Botgros.

Concerte similare au avut loc și în alte capitale europene: Lisabona, Paris, Londra si Madrid.


Fii alături de cei dragi prin cântecul de acasă!

23.01.2014

Kοπή Πίτας 5/02/2014 - Tăierea checului de anul nou 2014.


Uniunea de Prietenie Moldo-Elenă ''Alexandros Ipsilantis'' își invită membrii și prietenii săi, la festivitatea tradițională grecească cu genericul Vasilopita /Κοπή Πίτας. 
Din multiplele traditii crestinesti ale poporului elen, o mare semnificatie o are sarbatoarea taierii pitei Sfantului Vasile cel Mare - numita Vasilopita - de catre fiecare familie in prima zi a anului nou. Cu acest prilej, in prima zi a anului, se face o pita (placinta) in care se introduce un banut. In jurul ei se aduna toti membrii familiei, intr-o atmosfera de bucurie si se taie pita, in mai multe felii, de catre capul familiei. 

21.01.2014

Ești originar din Moldova? Ai 12-17 ani? Dorești sa-ti cunoști țara de origine?

Atunci programul DOR este pentru tine. Programul DOR 2014 este o șansa unică pentru tinerii din diasporă de a-și vizita țara de origine și de a fi plasați în contextul valorilor și tradițiilor naționale autentice. 
Mai multe detalii despre program le găsiți la adresa http://dor.md/
Aplică acum pentru a face parte din cea mai inedită experiență de cunoaștere a originilor și de a interacționa cu 100 de tineri moldoveni din toata lumea.

12.01.2014

Sărbători de iarnă cu tradiţii moldoveneşti la Atena

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Uniunea Moldo-Elenă „Al. Ipsilantis” a organizat şi a participat la un şir de evenimente de promovare a tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă în Grecia.

În capitala Greciei, la Atena, Uniunea „Al. Ipsilantis" a organizat recent o serată inedită pentru copii şi părinţi cu genericul „Matineu de Sf. Crăciun şi Anul Nou - Atena 2014".

28.10.2013

Summitul de la Vilnius 28- 29 Noiembrie 2013

Moldovenii stabiliţi cu traiul peste hotarele ţării îndeamnă concetăţenii să opteze pentru cursul european, pentru un viitor mai bun. Prin mesajele sale, diaspora susţine acţiunea ”Pro Europa ”, organizată duminică la Chişinău.

”Îmi doresc o Moldovă prosperă în Uniunea Europeană pentru că vreau un viitor la mine acasă”. Acesta e mesajul unei tinere stabilite peste hotare.
Un al reprezentant al diasporei prin intermediul unui spot video declară că ”se apropie ziua care va fi scrisă în istorie ca ziua demnității, moralității și valorilor poporului moldav”.

Președinta Uniunii de Prietenie Moldo-Elenă, Svetlana Lisagor Vergis, a subliniat că ”suntem susținuți de prietenii noștri din Republica Elenă și aceasta demonstrează politica elenilor față de Republica Moldova”.07.06.2013

De Ziua Internaţională a Copilului, în data de 2 Iunie 2013

De Ziua Internaţională a Copilului, în data de 2 Iunie 2013, Uniunea Moldo-Elenă “Alexandros  Ipsilantis” din Atena,  a organizat cea de-a III ediţie a competiţiilor sportive cu genericul “Familie sănătoasă, copii fericiţi!”.
Şi deoarece sărbătorile sînt mai frumoase alături de cei dragi, părinţii şi buneii şi-au însoţit copiii şi nepoţeii la cea mai  sănătoasă festiviate a anului, desfăşurată în parcul sportiv din regiunea Galaţi, Atena.  
Organizarea evenimentului sportiv de ziua copilulului, e o tradiţie deja pentru UN.A.I, avînd ca scop consolidarea comunităţii moldave din Atena, promovarea valorilor precum familia, prietenia şi modul sănătos de viaţă.

27.05.2013

Epopeea Homerică, citită în română la Institul Francez din Atena

Cu mare succes s-a desfăşurat prezentarea cărţii "Iliada de Homer", la data de 23 Mai curent, la Institutul Francez din Atena, tradusă din greaca antică în limba franceză de către profesorul Philippe Brunet.
Evenimentul a fost organizat  de Ellinodiethnis ONG, sub patronajul Ambasadei Franceze în Atena şi cu susţinerea Clubului UNESCO.
La eveniment au fost prezenţi, Ambasadorul Franţei D-nul Jean Loup Kuhn-Delforge, Preşedintele Ecologiştilor Eleni D-nul Demosthenes Vergis, Consilierul Preşedintelui Republicii Elene D-nul Stelios Veis Kamnarokos,  Preşedintele Clubului UNESCO D-nul Ioanis Maronitis, profesori, oameni de ştiinta, jurnalişti, studenţi, cadre universitare şi oameni iubitori de arte.

24.05.2013

Pachete de asigurări pentru moldovenii migranţi în Grecia

La data de 13 Mai curent, Uniunea Moldo-Elenă “Al. Ipsilantis” şi oficiul Brokeri de asigurări “ISIS”, în urma dialogului constructiv, au convenit să coopereze la întocmirea unor pachete de asigurări private de sănătate şi pensionare pentru migranţii moldoveni, configurate conform statutului de şedere şi necesităţilor acestora.
Proiectul dat, este al doilea la număr, realizat în cadrul programului – activităţi sociale al Uniunii, propus pentru perioada 2012-2014 în contextul planului de acţiuni al grupului de lucru, Ptotecţie Socială al Consiliului Coordonator al Diasporei Moldave.  

29.04.2013

‘’Guguţă, prietenul meu îndrăgit!”.Duminică, 21 Aprilie curent, Uniunea Moldo-Elenă “Al. Ipsilantis” din Atena, a dat start concursului de desene şi eseuri destinat copiilor din diasporă cu genericul ‘’Guguţă, prietenul meu îndrăgit!”.

Programul propus de organizatorul evenumentului de la Atena, a inclus un mini- spectacol cu păpuşi, dupa povestea lui Spiridon Vangheli ‘’Cuşma lui Guguţă”, joc şi voie bună sub căciula fermecată, concursul de desene şi eseuri şi, desigur surpriza mare a zilei a fost tortul cu acelaşi nume ‘’Cuşma lui Guguţă”.

21.01.2013

Colinde şi urături la Ambasada Republicii Moldova din Atena

În data de 11 Ianuarie curent, corpul diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova din Atena, a primit ceata de urători și colindători, cu participarea membrilor Uniunii de prietenie Moldo-Elenă ‘’Al. Ipsilantis’’. Organizatorii evenimentului au prezentat un program artistic cu obiceiuri de iarnă, cu ocazia Crăciunului și Sf. Vasile, printre care au fost, o suita de colinde interpretate de d-na Valentina Ursache Ungureanu, acompaniată de formația Ateniană ‘’Struguraș’’, jocul caprei- obicei cules din folclorul Bucovinean de către artista și folclorista Nina Munteanu, și urături pregătite de familia Antoniu, și Svetlana Plăcintă.

18.06.2012

Eveniment sportiv la Atena


La data de 17 Iunie curent, Uniunea de prietenie Moldo-Elenă ‘’Alexandros Ipsilantis’’ în colaborare cu asociaţia ‘’Beriozka’’, au organizat evenimentul cu genericul ‘’ Νους υγιής εν σώματι υγιεί !’’, din greacă ‘’Minte sănătoasă într-un corp sănătos!’’. Sărbătoarea s-a desfăşurat al doilea an consecutiv, cu participarea copiilor şi maturilor. În anul precedent evenimentul a fost organizat cu ocazia ‘’Zilei Internaţionale a copiilor’’ şi ‘’Ziua Mediului Înconjurător’’, de data asta însă, comunitatea moldovenilor, şi-a propus ca evenimentul să se desfăşoare cu scopul de a stabili o zi a sportului şi prieteniei, cultivând spiritul sportului şi, motivând părinţii şi copii să iasă la natură şi să participe activ la cea mai veche şi sănătoasă educaţie.

13.05.2011

Ziua Europei - ziua a valorilor democratice, de pace şi de solidaritate marcată fastuos în Republica Moldova, a fost serbată şi de diaspora moldovenească din Grecia.


Cu prilejul acestui eveniment Uniunea Moldo-Elena “Al. Ipsilantis’’, preşedintele Svetlana Lisagor Vergis, a organizat cea de-a 2a întîlnire din cadrul “dezbaterilor socio-politice’’cu tema: "Republica Moldova şi UE", unde s-a menţionat cointeresarea moldovenilor migranţi din Ellada în evaluarea evenimentelor pe calea europeană a ţării lor natale.

30.03.2011

Uniunea „Alexandros Ipsilantis” a efectuat deschiderea activităţilor pentru 2011

Uniunea Prietenia Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis” a desfăşurat cea dintîi festivitate din cadrul activităţilor programate pentru 2011. Miercuri, 16 februarie conducerea uniunii a organizat un eveniment în care preşedintele Svetlana Lisagor Vergis împreună cu domnia sa ambasadorul  Republicii Moldova în Grecia, Mihai Bălan au tăiat pita, alături de membrii asociaţiei, prieteni, dar şi oaspeţi de onoare ai uniunii.