17.12.2019

Proiecția Călărași - Un Ținut la Poarta Raiului la Atena

Filmul „Călărași – un ținut la poarta raiului” al regizorului moldovean Dumitru Grosei a fost proiectat la Atena
Pe data de 16 decembrie curent, la Atena a fost proiectat filmul „Călărași – un ținut la poarta raiului” al regizorului Dumitru Grosei, acțiune înscrisă în contextul consolidării legăturilor cu diaspora și promovării valorilor culturale ale țării noastre. 

Cu acest prilej, dl Dumitru Grosei a fost felicitat de Ambasadorul Anatol Vangheli pentru succesul filmului la diferite festivaluri internaționale și pentru modalitatea în care au fost promovate tradițiile strămoșești din regiunea Călărași a Republicii Moldova. La eveniment au participat reprezentanții diasporei moldovenești și românești, între care ai Clubului Do-Re-Mi de la Atena care au oferit asistență în organizarea prezentării, Asociației moldo-elene „Orfeu”, Uniunii de prietenie moldo-elenă „Al. Ipsilantis” și a Grupului de inițiativă „Tyras”, oameni de artă eleni, critici de film și reprezentanți ai corpului diplomatic.
Participanții la eveniment au făcut cunoștință, de asemenea, cu colecția de sculpturi în lemn a meșterului Iurie Cipileaga.


Niciun comentariu: