12.11.2014

“Dacă -ți pasă, ieși la vot!”

Cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia, au organizat duminică, 9 noiembrie, un flash mob cu genericul “Dacă -ți pasă, ieși la vot!”
Peste 80 de moldoveni, maturi și copii,  au venit în piața Monastiraki din centrul capitalei pentru a transmite în aceasi voce, îndemnul către moldovenii de pretutindeni,  să meargă la vot și să susțină parcursul European ales de Republica Moldova.
“Noi, moldovenii din Grecia, trimitem mesaj de consolidare și solidaritate moldovenilor din întreaga lume: să iasă la vot la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Votul diasporei este important pentru un viitor European al țării noastre”.
Diaspora a venit cu mai multe apeluri către conaționali : “Votăm pentru progresul țării noastre, votăm pentru viitorul copiilor noștri, votăm toți împreună”,”Dacă-ți pasă- ieși la vot”, “Soarta țării noastre este în miinile noastre, toți cetățenii Republicii Moldova suntem datori să iesim la vot”.
“Marele ginditor grec, Platon spunea că, una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viața politică, este aceea că vei fi condus de inferiorii tăi.  Lecția molodvenii și-au învățat-o de multe ori, prin urmare, nu lăsa pe alții să fie pe rol de protagonști al vieții tale și nu lăsa pe nimeni să planifice și să decidă în numele tău. Pentru că, atunci cînd altcineva hotărăște pentru tine, atunci tu un ești liber, iar libertatea este dreptul și datoria noastră față de noi înșine, de copiii noștri  și de patria noastră”, a menționat în cadrul evenimentului, Svetlana Lisagor Vergis, președinta Uniunii de prietenie Moldo-Elene “Alexandru Ipsilantis”.


Consiliul de conducere al Uniunii de prietenie Moldo-Elene “Al. Ipsilantis”


Niciun comentariu: