DESPRE NOI

Uniunea de prietenie Moldo-Elenă “Alexandros Ipsilantis” a fost fondată în data de 10 Mai 2010, conform legislației Elene.

Membrii Un.A.I. sunt originari din Republica Moldova stabiliti în Grecia dar și Eleni, în majoritatea lor,  persoane cu studii superioare, profesori, artiști, medici, juriști, economiști, oameni de afaceri.

De asemenea, avem onoarea sa avem membri si persoane remarcabile originare din Ellada precum, experti, oameni de afaceri, profesori si politicieni.

Inscrierea este binevola si suntem deschisi pentru propuneri de colaborare cu toti concetatenii interesati. 

Scopurile și obiectivele Uniunii sunt:
  • De consolidare și de susținere (juridică, psihologică, umanitară) a migranților originari din R. Moldova stabiliți în Grecia.
  • Promovarea valorilor și patrimoniului național-cultural.
  • Promovarea turismului și produselor moldovenești.
  • Studierea limbilor română și elenă.
  • Promovarea valorilor religioase creștine. Importanța și rolul religiei în societate și cultură.
  • Păstrarea și dezvoltarea relațiilor de prietenie cu Elenii, schimbul de experiență culturală,  economică, în educație și promovarea politicilor de susținere și intergrare a Rep. Moldova în U.E.

Uniunea de prietenie Moldo-Elenă Al. Ipsilantis (Un.A.I.), este în permanent dialog și colaborare cu autoritățile din Rep. Moldova;  Biroul pentru relatii cu Diaspora (BRD), Biroul Relații Interetnice (BRI). Autoritățile locale din Grecia, Primăria din Atena, organizația ecologiștilor din Ellada, comunități diasporale din mai multe țări stabilite în Grecia și în alte țări, mass media din țara de origine și din țara gazdă. De asemenea Un.A.I. este membru al Organizației  pentru UNESCO din Pireu și Insule din Ellada.

Niciun comentariu: