ACTIVITAȚI

În premieră, școală de dans în Atena


Duminică, 6 Aprilie curent, Uniunea Moldo-Elena “Aleaxandros Ipsilantis” a dat start mult așteptatelor cursurilor de dans popular, modern și sportiv, pentru toate categoriile de vîrstă.
Cursurile de dans, este un proiect din cadrul activitatilor Uniunii pentru anii 2014-2015, realizat în colaborare cu coreografi, instructori  calificați originari din Rep. Moldova, stabiliți în Atena.

Coreograful de orele de dans popular dna Elina Schibeliscaia, este originară din or. Soroca, fost instructor la scoala  de cultură pentru copii și dansatoare în grupul “Nistrenii”.

Coreograful de orele de dans sportiv și modern, dnul Igor Sprîncean, este originar din Chișinău, fost dansator și coreograf în Clubul “Elit Dans” al Universitații de Stat din Moldova”.  

În urma preselecției s-au format 5 grupe: 2 grupe de dans popular și 3 grupe de dans modern și sportiv.

Orarul grupelor:
10:00-11:00 _modern, grupa mică /4-12 ani & disco, cha-cha, vals lent
11:00-12:00_ popular, grupa mică/ 5-11 ani
12:00-13:00_modern, grupa maturi & salsa, tango, cha-cha, rock'n roll
13:00-14:00_popular, grupa maturi
14:00-15:00_ modern, grupa juniori 12+ (adolescenti) & hip-hop, jazz modern, formation

Date de contact : 2103627740 & 6974790046

...................................................................................................................................................................


Preselecția pentru cursuri de dansuri

Uniunea Moldo-Elenă "Alexandru Ipsilantis", vă invită, duminică 23 Martie, ora 10-00, la preselecția pentru cursuri de dansuri.
Sunt invitați copiii de la 5 ani (dansuri moderne), de la 7 ani (dansuri populare), maturii profesioniști și amatorii pasionați de dansul popular, modern și sportiv.

Pentru înscrieri/informații, vă rugăm să ne contactați la nr. de telefon-2103627740 & 6974790046 sau prin e-mail svetvergis@hotmail.com cu următoarele date: Numele/prenumele/vîrsta/nr.contact a canditatului.

Membrii comisiei de preselecție este alcătuită din:
1. Coreograf, dna Elina 
2. Coreograf, dnul Igor 
3. Consilier pentru cultură, Un.A.I., dna Valentina Ursache
4. Instructor artistic, Un.A.I., dna Mariana Bargan 
5 Președinte Un.A.I., dna Svetlana Lisagor Vergis 

Orele se vor desfășura în fiecare duminică, între ora 10:30-14:00.
Costu:l 10 Eu lunar

ATENȚIE ! În sala de preselecție vor avea acces doar persoanele înscrise în prealabil.

Încrierile au început. Succes!

HARTA: https://www.google.gr/maps/dir//Μαυρομιχάλη+66,+Αθήνα+106+80/@37.985519,23.737356,17z/data=!4m9!4m8!1m0!1m5!1m1!1s0x14a1bd36382f9457:0x978b52d1f56d88d6!2m2!1d23.7381392!2d37.9846903!3e0
..................................................................................................................................................................

Kοπή Πίτας 5/02/2014 - Tăierea checului de anul nou 2014.

Uniunea de Prietenie Moldo-Elenă ''Alexandros Ipsilantis'' își invită membrii și prietenii săi, la festivitatea tradițională grecească cu genericul Vasilopita /Κοπή Πίτας. 
Din multiplele traditii crestinesti ale poporului elen, o mare semnificatie o are sarbatoarea taierii pitei Sfantului Vasile cel Mare - numita Vasilopita - de catre fiecare familie in prima zi a anului nou. Cu acest prilej, in prima zi a anului, se face o pita (placinta) in care se introduce un banut. In jurul ei se aduna toti membrii familiei, intr-o atmosfera de bucurie si se taie pita, in mai multe felii, de catre capul familiei. 
Prima felie este pentru iconostasul familiei, a doua pentru casa si in continuare cite o felie pentru fiecare membru al familiei de la cel mai varstnic la cel mai tinar. Cel care fi norocosul si va gasi in felia sa banutul, va fi norocosul anului. 
Acest obicei se practică și în cadrul asociațiilor, instituțiilor, etc indiferent de natura activităților. 

Programul serii: 
~ Bilanțul activităților anului 2013 
~ Planul activităților pentru anul 2014 
~ Tăierea Vasilopitei Seara va include și surprize pentru prezenți. 

 Vă așteptăm cu drag la ora 18.30

Ευελπίδων 18 Πολιτιστικό Κέντρο Αθηνών

...................................................................................................................................................................


Tricolorul arborat la Maratonul Clasic din Atena

Cu mesajul " O cursa pentru toată lumea ", in data de 10 Noiembrie curent, aproximativ 30.000 de alergatori din 102 tari ale lumii, au dat culoare festiva la cel de-al 31lea Maraton Clasic din Atena.

Startul pentru 42 km a fost dat la Timvos (Tumul) din Marathona, cea mai dificila cursa din lume atit pentru alergatorii amatori cit si pentru cei profesionisti, iar  distantele pentru 5 si 10 km, au fost date din piata Sindagma (Constitutiei) din centrul capitalei.

Maratonul Clasic din Atena nu este doar un eveniment sportiv de renume internațional, mai mult ca atit, Maratonul Clasic Atenian este podul care uneste legenda si istoria și  promoveaza puterea voinței umane și a sufletului, este o bogăție de valori, conștiință socială, sensibilizarea societatii pentru protejarea mediului,  eveniment al prieteniei și solidaritatii. 
E laudabil de mentionat ca linga cele 102 drapeluri a tarilor participante la eveniment a fost arborat si tricolorul Republicii Moldova, datorita participarii active a concetatenilor nostri, printre care Mihai Plop, Valeriu Antoniu si cel mai tinar dintre participanti doar de 14 ani, Valerica Antoniu.

Plop Mihai: Al treilea an consecutiv particip la acest eveniment. De fiecare data cu acelasi entusiasm, bucurie si desigur cu spreranta ca la urmatorul Maraton voi scoate un timp mai bun. Desigur, pentru o participare activa este nevoie de pregatire fizica care sa te mentina in forma iar antrenamentele zilnice iti pot asigura o concurenta relativ usoara. Cu ajutorul Domnului, data viitoare tot voi fi aici si indemn mai multi moldoveni sa participe la acest eveniment sportiv de mare anvergura care face bine sanatatii noastre. 

 Valeriu Antoniu: Particip pentru prima oara la Maraton si sper sa fie doar inceputul prezentei mele printre atita lume venita din toate colturile planetei, la unul dintre cele mai frumoase evenimente sportive. Marturisesc ca  cursa de 10 km a fost o stafeta foarte lunga pentru mine. Sunt multumit insa c-am ajuns la finis intr-un timp bunisir, numai de 1:03 min, adica nu chiar ultimii, pentru noi ca incepatori e bine. A fost o experienta unica cu emotii frumoase. Tot odata, in calitate de medic, vreau sa mentionez ca la acest eveniment s-a dat dovada de solidaritate din partea a 30.000 de participanti,  pentru sustinerea copiilor cu dizabilitati si cu boli  oncologice. 

Valerica: Mi-a placut c-am participat la Maratonul de azi, a fost frumos si interesant. E important sa participam la astfel de evenimente impreuna cu familia si prietenii. E o adevarata sarbatoare. 

Felicitari tuturor participantilor si in special celor care au reusit sa ajunga la terminalul stafetelor de pe stadionul istoric Kallimarmaro din capitala Republicii Elene.

Svetlana Lisagor Vergis, Atena


Niciun comentariu: