18.01.2016

Omagiu celui mai mare poet al tuturor timpurilor, Mihai Eminescu

Duminică, 17 ianuarie, Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă a organizat, împreună cu Uniunea de Prietenie Moldo-Elenă ''AlexandrosIpsilantis'', o serată literară dedicată celor 166 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, totodată marcând și Ziua Națională a Culturii.
Cu acest prilej, membrii comunității moldovenilor și grupul de copii ”Mugurel” au pregătit un recital de poezie inspirat din creația lui Mihai Eminescu și au interpretat cântece pe versurile poetului. Svetlana Lisagor, președinta asociației, a trecut în revistă file din viața lui Mihai Eminescu, evidențiind copilăria, anii de studii, pasiunile, filosofia și opera sa.

La finele seratei literare, Ambasadorul Valentin Ciumac a evidențiat activitățile de succes ale Ambasadei pe parcursul anului 2015 și a adus aprecieri invitaților pentru participarea activă la promovarea culturii și valorilor Republicii Moldova în Republica Elenă. Cu acest prilej, domnul Ambasador a înmânat diplome de excelență grupului de copii ”Mugurel” și ansamblului de dansuri ”Moldoveneasca” pentru prestația memorabilă pe care au avut-o la Târgului Internațional de Crăciun din Atena în luna noiembrie.

Serata literară a fost primul eveniment comun al Ambasadei și al diasporei organizat în anul 2016, astfel fiind încurajate noi oportunități de comunicare cu tinerii moldoveni stabiliți în Grecia, motivându-i să învețe și să promoveze cu multă dedicație creația poeților și scriitorilor moldoveni, de rând cu dansurile și cântecele populare.

























Niciun comentariu: