03.03.2016

Atelier de Martisor “Maini dibace” editia a III

In data de 2 Martie, Uniunea Moldo-Elena “Al Ipsilantis” din Atena, a organizat cel de-al 3-lea atelier de Martisor “Maini dibace”.
Si in anul acesta, Uniunea Moldo-Elena “Alexandru Ipsilantis” cu sprijinul primariei din Atena, a invitat copiii si parintii la Centru Cultural din Kypseli, unde cu ajutorul artistului plastic Veaceslav Bondarciuc si alaturi de Svetlana Lisagor Vergis, au confectionat carti colorate pe care au aplicat flori confectionate cu mare dibacie, apoi au vizionat o poveste de primavara , “Maria Mirabela”. Bucuria si entusiamul copiilor dar si a parintilor care s-au simtit reintorsi in timp, cu citiva zeci de ani in urma, a creat o deosebita ocazie pentru a –si reaminti din nou de casa, de scoala si de zilele de sarbatoarea Martisorului, povestindu-le copiilor istorioare de primavara din copilaria lor.  


”Atelierele “Maini dibace” este o traditie pentru Uniunea MoldoElena “Alexandru Ipsilantis”, dat fiind faptul ca in fiecare an de sarbatorile calendaristice si cele nationale, copiii sunt invitati la atelierul de creatie pentru a-si dezvolta creativitatea, de a se implica in grupuri de lucru cu copii de diferite virste si desigur de a comunica in limba romana. Organizarea activitatilor de acest fel mai are ca scop sa uneasca comunitatea de moldoveni, sa-i motiveze sa se implice in actiuni care tin de pastrarea si promovarea obiceiurilor si traditiilor noastre.”  
La fínele atelierului copiii si parintii au primit in dar martisoare cu DOR de acasa oferite de catre BRD.



Niciun comentariu: