07.03.2016

Ansamblul de dansuri “Moldoveneasca” în piesa teatrală “Cartea Legendelor” pe scena din Atena


Duminică, 6 martie 2016, la teatrul Catia Dandulaki din Atena, a avut loc premiera celei mai interactive povești din toate timpurile, piesa de teatru pentru copii “Cartea Legendelor”, prezentată în limba greacă și realizată de compania de producție Fabrica de Vis, într-o colaborare inedită cu ansamblul de dansuri populare “Moldoveneasca” din cadrul activităților Uniunii Moldo-Elene “Alexandru Ipsilantis”.

Premiera s-a realizat cu deosebit succes iar spectacolul s-a bucurat de o reușită grandioasă. Piesa are ca scop de a distra, dar și de a sensibiliza și educa publicul, abordînd teme actuale precum; mediul ambiant, relațiile dintre oameni și valorile acestora și, nu în ultimul rînd, influența tehnologiei asupra oamenilor în special dependența copiilor de calculatoare și jocurile electronice care au pus stăpânire pe întreaga planetă, în care oamenii trăiesc defapt o viață virtuală. Protagoniștii încearcă să întoarcă timpul înnapoi ca să ne reamintim de vremurile în care oamenii aveau o viață adevărată, bucurîndu-se de prieteni și înconjurati de natură.
De asemenea, piesa “Cartea Legendelor” ne călătorește prin mai multe țări ale lumii, din care aflăm cîte ceva despre oameni, cultura lor tradițională și folclorul. De aici și s-a născut ideea colaborării între producătorii spectacolului și ansamblul “Moldoveneasca”, care au dansat în cadrul spectacolului sub ritmurile faimoasei melodii “Hora din Moldova”. Astfel, prin această colaborare, ansamblul de dansuri “Moldoveneasca” și-a scris legenda sa proprie, promovînd oamenii, valorile și cultura țării noastre.

Inițiativa de a introduce folclorul românesc în spectacol, îi apartine scriitorului, regizorului și actorului piesei Pieris Dimitris, care este un iubitor al folclorului autentic din Moldova.

Colaborarea ansamblului “Moldoveneasca” cu compania de producție Fabrica de vis continuă, iar pe data de 20 martie va fi încă un spectacol care se va da la teatrul Catia Dandulaki, str Ag. Meletiu 61. Este invitată toată lumea, de la mic la mare, la acest superb spectacol. 


















Pentru mai multe informații, 

tel. 2103627740, 6972030969.

Text: Svetlana Lisagor Vergis, presedinta Uniunii “Al. Ipsilantis”
Foto/video Veaceslav Bondarciuc




Niciun comentariu: