20.02.2019

24 februarie 2019 - Votează. Votul fiecărui cetățean contează!

Stimați conaționali,
În conformitate cu hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2109 din 19 ianuarie 2019, pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, a fost aprobată deschiderea a 2 secții de votare în orașul Atena, Republica Elenă, după cum urmează:

1. Sediul Ambasadei Republicii Moldova la Atena, str. G. Bacou nr. 20, Nea Filothei, CP 11524 (mijloace de transport public în regiune: Metrou - staţia Panormu, Stația de autobuze A7, B7, E7, X14, 450, 550 şi troleibuze 3, 13, 14, 18,19).
2. În incinta cinematografului „Cinema Studio Art”, str. Stavropulou nr. 33, CP 11252 (mijloace de transport public în regiune: stația de autobuz A8 și troleibuze 3, 5, 11, 14).
Notă: fiecare secție de vot dispune de câte 5000 (5 mii) buletine de vot de fiecare tip.

Exprimarea votului: în ziua de Duminică, 24 februarie 2019, între ora 7.00 și 21.00, ora locală.
Cine își poate exercita dreptul la vot în străinătate? Toți cetățenii Republicii Moldova cu vârsta de peste 18 ani, împliniți inclusiv în ziua scrutinului parlamentar și referendumului republican consultativ, cu excepția celor privați de acest drept în modul stabilit de lege.
Cum se poate exercita dreptul la vot? La orice secție de votare organizată în străinătate. La secțiile constituite în afara țării, nu se poate vota prin intermediul urnei mobile.
Care sunt actele de identitate pe baza cărora se poate vota? Pașaportul valabil al cetățeanului Republicii Moldova, livretul de marinar.
Atenție: În afara țării, nu puteți vota în baza buletinului de identitate.
Fiecare alegător își exprimă votul personal, iar votul multiplu este interzis prin lege. Votarea multiplă atrage după sine răspundere penală.
Exercitarea votului în numele altui alegător este interzisă.
Votul exercitat este secret.
Participarea cetățenilor la ambele scrutine se face pe baza consimțământului liber al acestora. Nimeni nu are dreptul de a exercita presiuni asupra unui alegător pentru a-l determina pe acesta să participe sau să nu participe la alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ.
Rugăm contribuția în vederea diseminării acestei informații în adresa unui număr cât mai mare de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot, aflați în Republica Elenă în ziua respectivă.

Niciun comentariu: