01.12.2015

Republica Moldova la Târgul Internațional de Crăciun din Atena


28/29-11-2015
Republica Moldova la Târgul Internațional de Crăciun din Atena
În weekend-ul trecut, 28 și 29 noiembrie, Ambasada Republicii Molodva în Republica Elena, a participat la Tîrgul Înternațional de caritate, organizat de asociația de binefacere “Prietenii copiilor”, sub egida Primăriei din Atena. Scopul evenimentului este ca în ajunul sărbătorilor de iarnă, să se împartă cît mai multă bucurie copiilor nevoiași și familiilor vulnerabile din Grecia. 
Evenimentul s-a petrecut în incinta Hell Expo Palas, unde timp de 2 zile a fost invadat de mii de vizitatori care au cunoscut și admirat culturi din toate colțurile lumii. De asemenea, participanții și-au expus și bucate tradiționale, captivînd vizitatorii cu arome și gusturi multinaționale chiar și pe cei mai pretențioși.
Cu acest prilej, Ambasada Republicii Moldova și cu participarea activă a membrilor Uniunii de prietenie Moldo-Elenă “Alexandros Ipsilantis”, au amenajat un stand cu produse moldovenești precum, vinuri și dulciuri iar membrii comunității și-au expus pentru vînzări; obiecte de artizanat, lucrări decorative de Crăciun, bujuterii, obiecte de tricotaj și broderii confecționate de ei și o întreagă galerie de tablouri ale artiștilor plastici stabiliți în Grecia. De asemenea, ansamblul de dansuri “Moldoveneasca” și grupul de copii “Mugurel” din cadrul Uniunii, au oferit o prezentare frumoasă cu cîntece și dansuri naționale.
La cea dea 16-A ediție a sa, marele eveniment a fost susținut de 42 de ambasade printre care: Republica Moldova, România, Azerbaidjan, Angola, Argentina, Armenia, Vietnam, Bulgaria, Georgia, Indonezia, Italia, Kenya, Kuweit, Cipru, Luxemburg, N. Africa, Nigeria, Olanda, Ungaria, Pakistan, Panama, Etiopia, Slovacia, Thailanda, Republica Cehă, Tunisia, Filipine, Consulatul Coasta de Fildeș, Rusia, Malaezia Consulat Onorific Columbian și altele.

Niciun comentariu: