08.04.2014

“Călătorind prin dansul și bucătăria țărilor străine”


Călătorind prin dansul și bucătăria țărilor străine
În data de 5 Aprilie curent, sub egida Primăriei Patra a fost inaugurată cea de-a 7A ediție a expoziției naționale “Aspecte și noi forme de turism Activ Trip 2014”, organizat de Centrul pentru Comunicare în Afaceri și Promovare, cu genericul “Călătorind prin dansul și bucătăria țărilor străine”.
La eveniment au fost invitate asociații și cluburi migraționale din Bulgaria, România, Republica Moldova, Albania, Rusia și Filipine.

În cadrul evenimentului participanții au avut ocazia să-și expună, în buticurile amenajate în culorile specifice țării de origine, materiale de artezanat, pleante informative despre turismul țării de baștină, gustări din bucătăria națională și produse vinicole, produse tradiționale de patiserie și simigerie, oferite tuturor degustătorilor și iubitorilor dulciurilor românești, de către firma Carpatian Bakery și desigur, mare cinste la sărbătoare au avut sunetele muzicale și dansurile. Laudabil de menționat precum că, programul artistic al țărilor a fost prezentat de copiii comunităților migraționale. Atena a fost prezentată de grupurile “Ceterașii” și “Aripi” din cadrul Uniunii Moldo-Elene “Alexandros Ipsilantis”, pregăti de conducătorul artistic dna Mariana Bargan. Copiii au avut rolul de mici ambasadori ai țăriilor România și Republica Moldova, prezentîndu-se excelent cu un buchet de tradiții muzicale și dansuri.


Svetlana Lisagor Vergis

Niciun comentariu: