18.06.2012

Eveniment sportiv la Atena


La data de 17 Iunie curent, Uniunea de prietenie Moldo-Elenă ‘’Alexandros Ipsilantis’’ în colaborare cu asociaţia ‘’Beriozka’’, au organizat evenimentul cu genericul ‘’ Νους υγιής εν σώματι υγιεί !’’, din greacă ‘’Minte sănătoasă într-un corp sănătos!’’. Sărbătoarea s-a desfăşurat al doilea an consecutiv, cu participarea copiilor şi maturilor. În anul precedent evenimentul a fost organizat cu ocazia ‘’Zilei Internaţionale a copiilor’’ şi ‘’Ziua Mediului Înconjurător’’, de data asta însă, comunitatea moldovenilor, şi-a propus ca evenimentul să se desfăşoare cu scopul de a stabili o zi a sportului şi prieteniei, cultivând spiritul sportului şi, motivând părinţii şi copii să iasă la natură şi să participe activ la cea mai veche şi sănătoasă educaţie.
Sărbătoarea a luat start cu estafete sportive la care prezenţii au concurat între ei, dând dovadă de o pregătire fizică bună şi de dibăcie la jocurile distractive, propuse comunitaţilor moldave şi ruseşti.  
De asemenea, programul evenimentului a inclus şi un concurs de desen pentru cei mai mici, cu tema ‘’Planeta Pamînt, casa noastră’’. Copiii şi-au expus prin desen viziunea dar şi propunerile lor pentru un mediu mai verde şi mai curat.   
Echipele concurente s-au salutat şi felicitat reciproc pentru participarea amicală iar din partea organizatorilor, atleţii amatori au fost premiaţi şi decoraţi simbolic, cu câte o coroniţa din măslini şi cadouri de încurajare pentru copii.
După o dimineaţă de sport şi voie bună prezenţii au organizat un picnik pe plaja litoralului a complexului cultural–sportiv, unde s-au pus în discuţie printre altele si, teme precum criza economică şi probleme cu care se confruntă migranţii moldoveni în Grecia.

Evenimentul a luat loc în parcul cultural-sportiv pentru copii şi familii, Ag. Andrea din regiunea Nea Makri cu susţinerea Centrului de educaţie IEK Omega. 

Text&foto Svetlana Lisagor Vergis
UN.A.I., Atena


Niciun comentariu: