21.01.2013

Colinde şi urături la Ambasada Republicii Moldova din Atena

În data de 11 Ianuarie curent, corpul diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova din Atena, a primit ceata de urători și colindători, cu participarea membrilor Uniunii de prietenie Moldo-Elenă ‘’Al. Ipsilantis’’. Organizatorii evenimentului au prezentat un program artistic cu obiceiuri de iarnă, cu ocazia Crăciunului și Sf. Vasile, printre care au fost, o suita de colinde interpretate de d-na Valentina Ursache Ungureanu, acompaniată de formația Ateniană ‘’Struguraș’’, jocul caprei- obicei cules din folclorul Bucovinean de către artista și folclorista Nina Munteanu, și urături pregătite de familia Antoniu, și Svetlana Plăcintă.

Din buchetul de tradiții, n-a lipsit nici colinda de Anul Nou în limba gtreacă, propusă membrilor Ambasadei, însoțită de sunetele tradiționalelor triunghiuri grecești (trigona).
Colindătorii au fost răsplătiți de înalta gazdă cu daruri tradiționale, pregătite special cu această ocazie de sărbătoare de soția Ambasadorului, D-na Silvia Ciumac.
După programul festiv, conaționalii au fost invitați la un pahar de vorbă cu D-nul Valentin Ciumac, Ambasadorul Rep. Moldova în Grecia și echipa corpului diplomatic, unde s-au discutat cele mai stringente teme care preocupă comunitatea moldovenilor, realizarile lor din anul trecut și planurile de viitor a acestora.
D-lul Ambasador și-a exprimat plăcuta surprindere pentru frumoasa prezentare și plină de esență, mulțumind ceata de colindători pentru o seară plăcută, remarcînd dorința Domniei Sale de-a susține și colabora pe viitor acțiunile Uniunii Moldo-Elene ‘’Al. Ipsilantis’’.
Comunicat
Svetlana Lisagor Vergis

Președintele Uniunii Moldo-Elene ‘’Al.Ipsilantis’’

Niciun comentariu: