30.03.2011

Uniunea „Alexandros Ipsilantis” a efectuat deschiderea activităţilor pentru 2011

Uniunea Prietenia Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis” a desfăşurat cea dintîi festivitate din cadrul activităţilor programate pentru 2011. Miercuri, 16 februarie conducerea uniunii a organizat un eveniment în care preşedintele Svetlana Lisagor Vergis împreună cu domnia sa ambasadorul  Republicii Moldova în Grecia, Mihai Bălan au tăiat pita, alături de membrii asociaţiei, prieteni, dar şi oaspeţi de onoare ai uniunii.




Dintre aceştia, menţionăm, prezenţa, alături de ambasador, a preotului Simion Moraru şi a preşedintelui Ecologilor Eleni - Demosthenis Vergis. Printre oaspeţii prezenţi la eveniment s-au numărat reprezentanţi ai asociaţiilor „Ergani”, „ATIM”, „Ştefan cel Mare” şi „Beriozka” alături de care au stat oameni de afaceri, avocaţi şi oameni de cultură.
Participanţii au fost întîmpinaţi după datini, cu pîine şi sare. Programul artistic a fost asigurat de formaţia moldovenească „Struguraş”, care au înviorat dispoziţia celor prezenţi, dansînd şi cîntînd.
Conducerea Uniunii Prietenia Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis” aduce mulţumiri, pe această cale, tuturor celor ce i-au onorat cu prezenţa la eveniment, dar şi pentru frumoasele urări scrise de oaspeţii de onoare în „CARTEA DE URĂRI”' a uniunii. Evenimentul a fost unul special în care romîni şi basarabeni s-au întâlnit pentru a cinsti tradiţia elenă.


Moldovenii din Grecia sînt ecologi şi activişti
Informaţie oferită de către Dna Tatiana Malai, membră a Uniunii Prietenia Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis”, Grecia
În cadrul iniţiativei postului de televiziune Skai.gr, în colaborare cu Ministerul Mediului Înconjurător şi altor structuri de stat, pe 13 martie a avut loc ultima acţiune de reîmpădurire a sezonului iarna-primavara 2011, în mai multe regiuni din Ellada. La această acţiune au fost prezenţi şi un grup de voluntari, adulţi şi copii aiUniunii Prietenia Moldo-Elena „Alexandros Ipsilantis”, care alaturi de sute de eleni au contribuit la sădirea a 15.000 copăcei din regiunea Pendeli Attikis.
Sponsorii acestui eveniment au oferit celor prezenţi, ceai, sucuri  şi supă caldă de fasole, dat fiind faptul că, sîntem în perioada postului mare şi ca buni creştini, elenii îsi pastrează datinile religioase.
Cele mai catastrofice incendii din istoria Greciei moderne
În vara anilor 2007, 2008 şi 2009 Grecia a suportat cele mai mari incendii de păduri de dimensiuni enorme. Numai în 2007 au ars mai mult de 268,834 hectare de teren. În 2009 incendiile au provocat moartea a cel puţin 60 de personae şi a fost caracterizat, fiind unul dintre cele mai grave dezastre naturale din istoria Elladei moderne. Au ars 4500000 copaci şi 60 de vii, stîni de caprine şi ovine. Cele mai afectate zone au fost prefecturile Arcadia, Messinia, Achaia, Laconia, Atena şi Ilia unde cea din urma s-a ales cu cea mai extinsă şi fatală „lovitura”. Din motivul acesta Liga de fotbal a fost anulată în urma deciziei luate de către EPO (forul conducator al fotbalului în Grecia).

Uniunea Prietenia Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis”, Republica Elenă

 

 



Niciun comentariu: