24.05.2013

Pachete de asigurări pentru moldovenii migranţi în Grecia

La data de 13 Mai curent, Uniunea Moldo-Elenă “Al. Ipsilantis” şi oficiul Brokeri de asigurări “ISIS”, în urma dialogului constructiv, au convenit să coopereze la întocmirea unor pachete de asigurări private de sănătate şi pensionare pentru migranţii moldoveni, configurate conform statutului de şedere şi necesităţilor acestora.
Proiectul dat, este al doilea la număr, realizat în cadrul programului – activităţi sociale al Uniunii, propus pentru perioada 2012-2014 în contextul planului de acţiuni al grupului de lucru, Ptotecţie Socială al Consiliului Coordonator al Diasporei Moldave.  

Proiectul Uniunii, membru C.C.D., se axează pe următoarele obiective: informarea, sensibilizarea şi susţinerea moldovenilor migranţi în Ellada la teme de sănătate, oferindu-le oportunitatea de-a facilita de asigurare de sănătate şi de programe investiţionale avantajoase de pensionare independent de statutul (legal ori ilegal) pe care-l au în ţara gazdă, cu condiţia, să deţină numarul de identificare fiscală (Α.Φ.Μ.).  

Pachetele de asigurări, includ unele din următoarele servicii:
  • 1.     Asigurarea tinerilor de la 18 ani (pînă la 18 ani, copiii sunt incluşi în cartela de sănătate a părinţilor), şi a membrilor dependenţi, la preţul anual de 110 Eu. Asigurarea propusă, poate fi folosită şi pentru cererea de şedere legală în Grecia şi anume, gategoriile beneficiarilor pot fi: studenţii şi rudele de gragul I a familiilor cu şedere legală în Ellada şi familiilor unde, cel puţin un membru, este cetăţean U.E.
  • 2.     Asigurare de sănătate începînd cu contribuţia de 35 Eu/lunar, pentru acoperi de sănătate  (independent de cauza provocată), atît pe teritoriul Elen cît şi peste hotarele ţării de reşedinţă, pe continentul European (ţări membre U.E şi C.S.I.) dar şi pentru America şi Canada.  
  • 3.     Acoperire stomatologică  (180 Eu/anual),  cu 80% acoperire fără limită.
  • 4.     Furnizare a pensiei private, prin programe investiţionale.
  • 5.     Asigurări de mobile şi imobile,  (ş.a.).
Menţionam că, începînd cu data de 13 Mai 2013, membrii Uniunii pot face rost de Cartea de sănătate de la Oficiul Brokeri “ISIS”, pentru a beneficia de serviciile medicale de la  Centrul Diagnostic «Ασκληπίου», din Vrilisia.
Pentru mai multa informaţie, rugăm interesaţii să ne contacteze la nr. de tel. al Uniunii 210.3627740 sau pe d-na Tatiana Triandafilu - consultant “ISIS”, la nr de tel. 210.6547600.
Svetlana Lisagor Vergis
Preşedintele Uniunii Moldo-Elene AL.Ipsilantis



Niciun comentariu: